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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
20/08/2010 |
Data da última atualização: |
24/08/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MACHADO, J. C.; SOUZA, M. A. de; OLIVEIRA, D. M. de; CARGNIN, A.; PIMENTEL, A. J. B.; ASSIS, J. C. de. |
Afiliação: |
JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, IAPAR; MOACIL ALVES DE SOUZA, UFV; DAVI MELO DE OLIVEIRA, UFV; ADELIANO CARGNIN, CPAC; ADERICO JÚNIOR BADARÓ PIMENTEL, UFV; JOSIANE CRISTINA DE ASSIS, UFV. |
Título: |
Recurrent selection as breeding strategy for heat tolerance in wheat. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 10, n. 1, p. 9-15, mar. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The development of heat-tolerant varieties is an important goal of wheat breeding programs, requiring efficient selection methods. In the present study the use of recurrent selection was evaluated as a strategy to improve heat stress tolerance in wheat. Two cycles of recurrent selection were performed in experiments conducted in research areas of the Universidade Federal de Viçosa, located in Coimbra-MG and Viçosa-MG, in 2004 and 2007, in two growing seasons (summer and winter). The genetic gain and the existence of variability show the possibility of successful recurrent selection for heat-tolerance in wheat. |
Palavras-Chave: |
Ganhos por seleção; Tolerância ao calor em trigo. |
Thesagro: |
Temperatura; Trigo; Triticum aestivum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
15/09/2023 |
Data da última atualização: |
15/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; EVANGELISTA, S. R. M. |
Afiliação: |
SILVIA MARIA FONSECA S MASSRUHA, CNPTIA; MARIA ANGELICA DE ANDRADE LEITE, CNPTIA; ARIOVALDO LUCHIARI JUNIOR, CNPTIA; SILVIO ROBERTO MEDEIROS EVANGELISTA, CNPTIA. |
Título: |
Digital transformation in the field towards sustainable and smart agriculture. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (ed.). Digital agriculture: research, development and innovation in production chains. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 1, p. 17-35. |
ISBN: |
978-65-89957-72-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Introduction. Evolution of agriculture: from Agro 1.0 to Agro 4.0. Digital agriculture: from Agro 4.0 to Agro 5.0. Initiatives for digital agriculture. Incorporating megatrends in agriculture: innovation ecosystem for digital agriculture. Final considerations. |
Palavras-Chave: |
Agricultura digital; Digital agriculture; Internet das coisas; Internet of things; Tecnologia da informação e comunicação; Transformação digital. |
Thesagro: |
Agricultura; Agricultura Sustentável; Tecnologia da Informação. |
Thesaurus NAL: |
Agriculture; Information technology; Sustainable agriculture. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156698/1/LV-Digital-agriculture-2023-cap1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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